Profiel

Voorbereiding praktijkexamen

PAARDEN-GEBITTEN OP DE PRINSES MARGRIET MANEGE IN WESTERBORK
UITGEBREID NAGEKEKEN EN BEHANDELD

Enige tijd geleden zijn van alle ponies en paarden op de Prinses Margiet manege in Westerbork de gebitten nagekeken en behandeld. Een groep van maar liefst 10 gebitsverzorgers hebben dit uitgevoerd.
De Nederlandse Vereniging Voor Gebitsbehandeling van het Paard is bezig uit te testen aan welke voorwaarden een kandidaat moet voldoen om een praktijk toets met positief resultaat af te ronden. Dit was de reden dat ze met een zo grote groep mensen naar Westerbork waren gekomen. Twee collega gebitsverzorgers welke in Duitsland bij de zusterorganisatie ( de IGFP), examens afnemen hebben de toekomstige 4 examinatoren met raad en daad bijgestaan.

 

Door het grondig bekijken van de gebitten voor en na de behandeling moet het mogelijk zijn om een eensluidende uitslag geslaagd of niet geslaagd , te krijgen.
’s Avond is er door de 4 examinatoren uitgebreid van gedachte gewisseld met de twee Duitse collega,s. De tweede dag hebben 4 gebitsverzorgers een proefexamen afgelegd. Zij allen hebben een paard onderzocht en behandeld. Alle vier de examinatoren hebben individueel het behandelde gebit gescoord. Door het beoordelen van ieder element (kies)afzonderlijk liepen de uiteindelijke scores maar weinig punten uiteen.
In de voorjaarsvergadering van de NVVGP zal er uitgebreid stil gestaan worden hoe we de examens gaan inrichten. Gebleken is dat in het voortraject naar het examen toe het belangrijk is om in kleine groepjes zich voor te bereiden. Hiervoor zullen verschillende workshops worden georganiseerd.

 

De firma Boehringer Ingelheim, vaste ondersteuner van onze vereniging zijn we veel dank verschuldigd wegens het leveren van de verbruikte sedativa. Pony Nico al op leeftijd en lijdende aan de ziekte van Cushing krijgt medicijnen beschikbaar gesteld door dezelfde genereuze firma Boehringer Ingelheim. Hiervoor onze hartelijke dank.

 

BEDANKT!
De Prinses Margriet Manege is blij met dit initiatief van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Gebitsverzorgers bij het Paard.
Hierdoor is ons een grote kostenpost is bespaard.
En ook Nico lijkt al een beetje baat te hebben bij de medicatie. Zijn vacht is al minder krullerig en makkelijker te verzorgen.

 

Geen reacties

Plaats een reactie