Profiel

Verslag najaarsdag NVVGP 2011

Op 12 september 2011 is onze najaarsdag van de NVVGP gehouden.
Om 9.30 ontvangst met koffie en om 10.15 was iedereen binnengedruppeld en kon worden gestart.
In totaal waren 60 leden aanwezig en tevens waren er 5 bedrijven welke hun produkten en diensten presenteerden.
Na het welkomstwoord werd onze eerste spreekster geïntroduceerd: Christie Dreessen.
Christie is bestuurslid van de NVVGP en zij gaf een lezing over bitten en de werking van een bit in de paardenmond. Het was een verfrissend verhaal waarin Christie duidelijk aangaf hoe zij het aspect van bit en bitinwerking in haar dagelijkse werkzaamheden inpast.

 

Als tweede spreker was Peter Wiemer aan de beurt.
Zijn verhaal over overbeet bij veulens en de mogelijke correctie daarvan was duidelijk en tevens kwam mooi naar voren waar de chirurg de gebitsverzorger ontmoet.

 

Als laatste spreker voor de lunchpauze was Julius Peters aan de beurt met de bestuurlijke mededelingen. Julius gaf aan waar het bestuur het afgelopen halfjaar druk mee is geweest.
Tevens was dit het moment waarop het logo van de NVVGP werd onthuld.
Voor het komende halfjaar heeft het bestuur zich tot doel gesteld om , samen met de ingestelde certificeringscommissie te komen tot een eerste stap in het certificeringstraject in de vorm van een theorie examen.

 

Na de lunchpauze waren onze buitenlandse sprekers aan de beurt.
Als derde spreekster van de dag was Sarah Puchalski, assitent professor in veterinary radiology at Davies University, California aan de beurt.
Sarah nam ons mee in basisrötgendiagnostiek met uitstapjes naar CT-scans en geavanceerde uitprojecties dmv rontgenfoto’s . Zij eindigde haar voordracht met enkele interessante cases.

 

Als vierde en tevens laatste spreker was Michael Nowak vanuit Duisburg naar Lienden afgereisd.
Michael liet ons de ins and outs van de endoscopie van de neusholtes en sinussen zien, waarbij zowel de diagnostiek als de therapeutische mogelijkheden van endoscopie van de neus en sinussen werden belicht.

 

Aansluitend werd er gedineerd in de vorm van een Bourgondisch buffet, wat een ieder zich goed liet smaken.
Tussen 19.00 en 20.00 ging een ieder weer huiswaarts, gevuld met eten en vervuld van goede ideen om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen.
Al met al een geslaagde najaarsdag, vooral door de hoge kwaliteit van de verschillende voordrachten.

 

Jan Broeze.

Geen reacties

Plaats een reactie