Profiel

Geslaagde voorjaarsdag in het prachtige Winterswijkse Woold

25 maart 2013 werd de Voorjaarsdag van de NVVGP gehouden in het Vereenigingsgebouw Juliana  in Winterswijk-Woold.Een groep van ruim 80 mensen kwam hier samen om te praten over paarden en hun gebitten.
’s Ochtends waren er 3 lezingen: de onderwerpen anatomie en EOTRH werden door prof.dr. Carsten Staszyk uit Giessen uitvoerig belicht. De lezingen werden gekenmerkt door basaal onderzoek met uiteindelijk enkele aanbevelingen hoe dit onderzoek toepassingen kan vinden in de alledaagse praktijk.

 

Vervolgens belichtte Paul Minnaar de in’s en out’s van het met electrische apparatuur behandelen van paarden; zoveel mogelijk zonder sedatie. Paul lichtte uitvoerig toe hoe zijn praktijk is opgebouwd en hoe hij zijn best doet om de kwaliteits-lat zo hoog mogelijk te leggen. De lezing van Paul Minnaar werd afgesloten met een kleine enquete over het gebruik van sedatie middelen in de praktijk.
Na de lunch werd door Carsten Staszyk een lezing gehouden over de mate van hitteproduktie/-overdracht onder invloed van mechanisch behandeling van paardenkiezen. Ook deze lezing werd afgesloten met enkele praktische wenken.
Halverwege de middag werd er een half uur lang bestuursmededelingen gedaan. Belangrijke onderwerpen door het bestuur waren: 1. Pr- activiteiten van het afgelopen jaar, 2. Financieel jaarverslag 2012, 3 instellen kascie, 4 het certificeringstraject zoals de NVVGP dat voorstaat en 5 toelichting op de workshops die de komende tijd het licht zullen zien.
Na een boeiend verhaal door de heer Rob Krabbenborg van PAVO voeders over kauwactiviteiten van paarden en de rol van Daily Plus hierin, werd de dag afgesloten met een sessie free-communications, waarin leden de gelegenheid krijgen om een casus/onderzoek/praktijkervaring onder de aandacht van de collegae te brengen.

 

Om 17.30 uur precies werd deze studiedag afgesloten en na het nuttigen van een hapje en een drankje ging een ieder weer huiswaarts, met weer een boel stof tot nadenken en inspiratie om ons werk op de best mogelijke manier uit te voeren.

Geen reacties

Plaats een reactie